LUUKKU 10 JO!
JA IHANA TOISINTO
LEMPIKATTI LUUKUSSA TAAS
MUTTA MITÄS KATTI NATUSTAA?
KERMAKAKKUA, TOTTAKAI!

2133953.jpg

Kymmenen rajapyykki saavutettu! Yippee!
Enää 14 päivää (eli  kaksi viikkoa) jouluaattoon! Koululaisilla työt helpottuvat pikkuhiljaa, kun taas tietyillä ammattialoilla työt sen kuin kiihtyvät! Jokaiselle maistaa kuitenkin yksi iki-ihana herkku, ja se on suklaa! Monellahan on suklaakalenteri adventtien ajaksi. Tämän päivän luukussa ekstrana siis herkullinen, suklainen mudcake ja linkki itsetehtyyn suklaavideoon! Fazerin sininen, tuo klassikko, vain esiin ja nautinto on täydellinen!

MUDCAKE
Reseptistä kiitos MTV3!

  • 250 g tummaa suklaata (kaakaota väh.70 prosenttia)
  • 100 g voita
  • 1 dl tummaa sokeria
  • 4 kananmunaa
  • (0,5 tl jauhettua chiliä)*

Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu tumma suklaa. Sulata suklaa voihin koko ajan sekoittaen.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri löysäksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon voi-suklaaseos ja sekoita tasaiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto varovasti suklaa-kananmunaseokseen.

Voitele irtopohjainen uunivuoka huolella. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Jäähdytä hetki ennen kuin irrotat vuoasta. Kakku jää sisältä hyvin löysäksi ja se on tarkoituskin. Saattaa olla helpompi tarjota kakku irrottamatta vuoan pohjaa. Kakku on erinomaista myös seuraavana päivänä, mutta sisus muuttuu kiinteäksi kakun jäähtyessä. Kokeile jakaa kakkumassa pieniin annosvuokiin, niin saat kakusta kauniit jälkiruoka-annokset.

(*Tumma suklaa ja chili sopivat hyvin yhteen, joten kakkua voi maustaa jauhetulla chilillä. Muita sopivia mausteita ovat vanilja ja appelsiininkuoriraaste tai vaikkapa sitruslikööri. Myös tilkka vahvaa kahvia tai kahvilikööriä sopivat maustamiseen. // blogisti ei ole kokeillut, kokeileminen omalla vastuulla!)

Kakkuun sopii myös sokeripitoisempi suklaa esimerkiksi maitosuklaa. Jos käytät sellaista, niin muista vähentää sokerin määrä puoleen.

Mud cake on paksua ja makeaa, joten sen seuraksi sopii hyvin kylmä vaniljajäätelö tai vaniljakastike. Vaniljajäätelöstä saa pienellä vaivalla maukkaan raikkaan kastikkeen.


PÄIVÄN ITSETEHTY VIDEOHUVITUS: CHOCOLATED DREAMS - SUKLAISIA UNELMIA

Kappaleena Lady Sovereignin My England.


PÄIVÄ PÄHKINÄNKUORESSA

PÄIVÄN...

...musiikkivinkki: Lady Sovereignin My England. Tiukkaa asennetta ja kivaa biittiä.

...suklaavinkki: Fazerin Sininen. Kaikista ihanista mauista (mm.Marianne) huolimatta vanha kunnon klassikko pitää yhä puoliaan kiitettävän makeasti!

...sitaatti: "EU:hun liittyminen oli virhe."
"En minä ole EU-vastainen."
"En ole puolesta enkä vastaan, pikemminkin päinvastoin." - Paavo Väyrynen (television vaalitentissä)


THAT WAS ALL FOLKS!
* Enää 2 viikkoa jouluun! *