Tervehdys pitkästä aikaa!

Ajattelin tässä tuoda kahvintuoksuisen tuulahduksen Pauligin sivuilta! Siellä voit muuten käydä äänestämässä uuden Juhla Mokka -kahvirasian mieluisampaa puolta -  voit voittaa kahvirasian! Tästä jakamaan mielipiteesi.

Aloitan nyt uuden postaussarjan, Matkalla kahvimaailman ympäri. Siinä esittelen eri maanosista tulevia kahveja teemoittain. Tässä postauksessa teemana ei kuitenkaan vielä ole maanosa, vaan ennemminkin erikoiskahvi. (Siitä syystä ei numeroa otsikossa, tämä on ikäänkuin jonkinasteinen epilogi) Tässä tapauksessa vanha tuttu espresso!

PÄHKINÄNKUORESSA
Matkalla kahvimaailman ympäri: Espresso

(Maanosat/maat: Pohjois-Italia, Keski-Amerikka)

Teema: Espresso, café muy bien!

Kuten postauksessa 5/3/09 kävi ilmi, espresso on kahvia, joka valmistetaan pakottamalla lähes kiehuva (85–95 °C) vesi noin 8-18 baarin paineella hienoksi jauhetun kahvijauheen läpi noin 20-30 sekunnin aikana. Suomenkielellä se on hyvin vahvaa kahvia, jonka paahtoaste on tummempi (Pauligin espressoissa 4) kuin suomalaisten yleensä suosimien kahvien (esim. Juhla Mokka - paahtoaste 1, Presidentti - paahtoaste 1). Se on myös hienoksi jauhettua ja siten sopivaa käytettäväksi espressolaitteessa. Jauhatuksen merkityksestä kertoakseni lainaan Pauligin sivuilta kahvititetoa: "Jos esimerkiksi käytät erittäin hienoksi jauhettua kahvia suodatinkahvilaitteessa, kahvista tulee palaneen ja kitkerän makuista. Jos taas käytät karkeaksi jauhettua kahvia espressolaitteessa, lopputulos on kaukana aidosta espressosta." Lisää kahvitietoa.

Nyt sitten vähän promoan Pauligia, tässä siis tietoa Pauligin espressoista. Lainaukset suoraan Pauligin sivuilta.

 

PAULIG ESPRESSO ORIGINALE

Paulig Espresso Originale on pohjoisitalialaisittain vaaleammaksi paahdettu perinteinen ja pehmeäarominen espressosekoitus. Ripaus robustaa antaa ryhtiä ja voimakkaan aromin. Maultaan se on pyöreä, makeahko ja siinä on pitkä jälkimaku. Paulig Espresso Originale valmistetaan UTZ CERTIFIED -vastuullisuussertifioiduista kahvipavuista.

 

PAULIG ESPRESSO PREFERITO POD

Espressonappi eli pod on napillinen tiukkaan puristettua espressoa (7 g) ohuessa suodatinpaperikuoressa. Yksittäispakkauksissa aromit säilyvät hyvin valmistamiseen saakka. Kahvin valmistaminen vaatii sähköisen espressolaitteen. Espressonappi on helppo ja siisti tapa valmistaa espressoa.
Paulig Espresso Preferiton maku on hieman karvas ja hapokas, jota täydentää ripaus makeutta.

 

PAULIG ESPRESSO FORTISSIMO

Paulig Espresso Fortissimo on ylellinen espressokahvi vaativaan makuun. Sen vahva, mutta pehmeä maku syntyy Keski-Amerikan aromikkaista, makeista ja pehmeän makuisista kahvipavuista. Sopii erityisen hyvin kodin espressolaitteilla valmistettavaksi.

 

Lisätietoa Pauligin erikoiskahveista

 

Ensiviikolla yritän muistaa postata lisätietoa Etelä-/Keski-Amerikan suunnan kahveista, siihen asti adios!