LUUKKU NELJÄSTOISTA LÖYDETTY ON
JA KUVAKAAN EI OLE TAVATON
MUTTA LÄMMITTÄÄ MIELTÄ JOKAINEN
KYNTTILÄ ADVENTIN,
KYNTTILÄ VALKOINEN!

2143904.jpg

Kolmas adventti ja enää kymmenen päivää jouluun!
Kolmas adventti onkin Adventus spiritualis, jonka lisäksi tähän adventtiin liittyvästä Raamatun henkilöstäkin kuullaan lisää. Sunnuntairauhaa ylläpitäen musiikkikappalekin on rauhanomainen! ;)

KOLMAS ADVENTTISUNNUNTAI: HENGEN ADVENTTI
Kolmantena adventtisunnuntaina, hengen adventtina (Adventus spiritualis), puhutaan Johannes Kastajasta ja hänen kehotuksestansa katumukseen ja parannukseen.

LISÄFAKTA -> JOHANNES KASTAJA
Johannes Kastaja oli juutalainen opettaja. Sekä Uuden testamentin evankeliumit että Koraani pitävät häntä profeetta.
Kristityt pitävät häntä Vanhan testamentin viimeisessä kirjassa, Malakian kirjassa, ennustettuna Jeesuksen edelläkävijänä – hän saarnasi samalla tavalla Taivasten valtakunnan tulosta ja vaati ihmisiä tekemään parannuksen.

Uuden testamentin mukaan Johannes Kastaja suoritti Jeesuksen kasteen. Luukkaan evankeliumin mukaan hän oli Jeesuksen sukulainen, todennäköisesti serkku, ja syntyi häntä puoli vuotta aikaisemmin. Juhannusta vietetäänkin Johannes Kastajan juhlana 24. päivä kesäkuuta eli täsmälleen kuusi kuukautta ennen Jeesuksen syntymäpäivää. Kristinopin mukaan hän oli jo äitinsä kohdussa täynnä Pyhää Henkeä.


PÄIVÄ PÄHKINÄNKUORESSA
PÄIVÄN...
...musiikkivinkki:
Knocking on the Heavens Door. Kyseinen versio Avril Lavignen.
...tekemisvinkki: Ota rennosti ja katso hyvä leffa!

...sitaatti: Roope: "Näetkö nämä lommot? Minulla ei ole aikomustakaan ostaa uutta keppiä. Luuletko, että niitä kasvaa puissa?
Aku: "Tuota...kyllä"
Roope: "Vaiti!"- Don Rosa: Sammon salaisuus ("The Quest For Kalevala")

THAT WAS ALL WITH LITTLE BONUS, FOLKS!!
* See yap *