LUUKKU SEITSEMÄS JO AUKEAA
JA LÄMPÖ LEVIÄÄ
KUN KAKSI KYNTTILÄÄ
KILPAA SIELLÄ PALAA

2126204.jpg

TOINEN ADVENTTISUNNUNTAI!
Ensimmäinen adventtisunnuntai olikin jo marraskuun puolella! Tämän päivän luukussa onkin tietoa adventeista... Päivä on koottu toki myös pähkinänkuoreen. Muuta ei tänään oikeastaan olekaan, mutta pähkinänkuoresta löytyy pelivinkki - käyhän katsomassa! ;)

 ADVENTTISUNNUNTAIT ovat 4 jouluaattoa edeltävää sunnuntaita. Ensimmäinen adventtisunnuntai on aikaisintaan 27 marraskuuta ja viimeistään 3. joulukuuta. Adventtisunnuntaiden teemoja ovat mm. seuraavat:

ENSIMMÄINEN ADVENTTISUNNUNTAI: NÖYRTYMISEN ADVENTTI
Ensimmäinen adventtisunnuntai, nöyrtymisen adventti (Adventus humiliationis) on Suomessa yksi suosituimmista juhlapyhistä. Perinteen mukaan evankeliumina on palmusunnuntaihin kuuluva kertomus Jeesuksesta, joka ratsastaa aasilla Jerusalemiin. Siten adventti liittyy palmusunnuntain ja pääsiäisen tapahtumiin. Aikojen kuluessa ensimmäisestä adventtisunnuntaista on tullut ilonjuhla, johon kuuluu tärkeä sävellys Hoosianna-hymni. Hymnin sävelsi saksalainen Vogler 1700-luvun lopulla ja se esitettiin Suomessa ensimmäistä kertaa vuonna 1807. Hoosianna! – huudahdus on oikeastaan rukous joka tarkoittaa "oi auta, pelasta!", mutta jo ennen Jeesusta sitä pidettiin yleisenä juhlahuutona ja riemunilmauksena. Suomen evankelis-luterilainen kirkkovuosi alkaa ensimmäisestä adventista. Liturginen väri on muusta adventtiajansta poiketen valkoinen.

TOINEN ADVENTTISUNNUNTAI: KUNNIAN ADVENTTI
Toisen adventtisunnuntain, kunnian adventin (Adventus glorificationis) aiheena on Kristuksen tuleminen kunniassaan aikojen lopulla eli niin sanottu toinen tuleminen.

PÄIVÄ PÄHKINÄNKUORESSA
PÄIVÄN...
...musiikkivinkki: The Ordinary Boys
in 9 to 5. Löytynee ainakin YouTubesta. Unohda siis hetkeksi joulustressisi! :)
...pelivinkki: Terry Patons Sudoku. Testaa päättelykykysi myös Aku Ankan Joulu-Akudossa!
...sitaatti:
"Se on selvästi budjetti. Siinä on paljon numeroita." - George W. Bush //Bushin oivallus keventää päivää, kun budjetti pettää!

HYVÄÄ KUNNIAN ADVENTTIA!
THAT'S SURELY ALL, FOLKS!
* Huomenna taas nähdään *