Jamboni!*

*Blogistin epätoivoisia, mahdollisesti kömpelöitä lauseita jotka on häpeilemättä käännetty swahili-englanti-sanakirjan avulla. Bara = maanosa, kahawia = ruskea tai kahvinvärinen (arvatkaa kumpi ;D), jamboni = tervehdys (usealle), Asante silti The Kamusi Projectille! (Although my Swahili phrases are possibly awkward and came directly from dictionary, I want to say asante to The Kamusi Project! Thanks guys, you made my day!)

Matka jatkuu kohti Afrikkaa! Aloitetaan swahilinkielisen aloituksen kunniaksi Keniasta. Promotuiksi mainittakoon ja siten tuotetiedoista kiitettäkköön Pauligia ja Tampereen Kehitysmaakauppaa. Pauligille kiitos myös tietoiskuista, osa kunniasta annettakoon taasen Kahvinetille!

[[split]]

PÄHKINÄNKUORESSA

Matkalla kahvimaailman ympäri 2: Bara kahawia!

Maat/maanosa: Afrikka

Teema: Kahvin syntysijoilla

[[split]]

KENIALAISTA KAHVIA - KAHAWA MKENYA!

Kenia ja kahvi

Kahvi tuli Keniaan Pohjois-Jemenistä. Varsinaisesti kaupallinen kahvinviljely alkoi vasta 1900-luvulla. Kenian arabica-laatua arvostetaan yhtenä maailman parhaista kahvilaaduista. Viljelyalueet sijaitsevat 1500-2100 metrin korkeudella Mount Kenyan rinteillä Nairobista pohjoiseen ja luoteeseen. Päiväntasaajan ilmasto saa vaikutteita monsuunituulista ja Intian valtameren pasaatituulista. Alueen tulinen maaperä on kahvinviljelylle Ihanteellinen.

PAULIG ALKUPERÄMAAKAHVI - KENYA

Paulig Kenya on voimakasarominen kahvi, jossa maistuu korkealla kasvaneen kahvin mustaherukkaan vivahtava maukas aromi. Se sopii erinomaisesti esimerkiksi jälkiruokakahviksi ja sen makua täydentää esimerkiksi suklaa- tai sacherkakku.

Paulig Kenyan paahtoaste on 3.

 

 

ETIOPIA, JIRANI!

Etiopia ja kahvi

Kahvin alkukoti löytyy Afrikasta, nykyisen Etiopian alueelta. Arkeologisten kaivausten perusteella on päätelty, että luonnonvaraista kahvia on kasvanut seudulla yhtä kauan kuin siellä on ollut ihmisiäkin.
Etiopian maaperä on enimmäkseen tuliperäistä ja ilmastoon vaikuttavat runsaat sadekaudet. Viljelyalueet ovat 1300-2000 metrin korkeudessa Etiopian itäosassa. Suurimpia kahvinviljelyalueita ovat Harrar Zuriya, Gursum, Tchertcher, Gara Muletta, Habro ja Wobera.

PAULIG ALKUPERÄMAAKAHVI - ETHIOPIA

Paulig Ethiopia on jäljittelemätön makuelämys kahvin synnyinmaasta. Maultaan se on eksoottisen hedelmäinen. Hedelmäisen makunsa vuoksi se sopii erityisen hyvin marja- ja hedelmäleivosten kanssa nautittavaksi.

Paulig Ethiopian paahtoaste on 3.

 

Paulig: Alkuperämaakahvit

TANZANIA - UHURU NA UMOJA

Tansania ja kahvi

Kahvi on yksi Tansanian tärkeimmistä vientituotteista. Tansaniassa kasvaa sekä arabicaa että robustaa. Arabica viihtyy parhaiten vuoristoissa, joiden ilmasto vaihtelee subtrooppisesta lauhkeaan ja lämpötila pysyttelee 15-25 asteen välillä. Se on erittäin arka hallalle ja koville tuulille. Robusta ei ole yhtä vaativa kasvuolojen suhteen kuin arabica. Se menestyy myös tropiikin kuumassa ja kosteassa ilmanalassa, jollainen vallitsee päiväntasaajan läheisyydessä. Se viihtyy myös lähempänä merenpinnan tasoa kuin arabica.

 

AFRICAFE - pannu- ja suodatinjauhatus, 500g

Tansanialaisten osuuskuntien korkealaatuinen, reilun kaupan kahvi.

 

AFRICAFE PAPUKAHVI & AFRICAFE ESPRESSO

Korkealuokkaista kahvia tansanialaisista osuuskunnista, reilua kauppaa tietenkin!

 

Tampereen Kehitysmaakauppa

 

Vähän lyhyempi postaus tällä kertaa... näkyillään taas!